Rätt kontaktlins för alla

Det finns många olika typer av kontaktlinser. Valet är delvis ditt och det bestäms delvis av resultaten från synundersökningen. Det finns kontaktlinser som du byter varje månad, som måste rengöras dagligen med en speciell rengöringsvätska och det finns andra som du byter varje dag. Båda typerna finns också som silikonhydrogellinser som är ännu bekvämare att använda.

Vi säljer linser från de största tillverkarna så som Cooper Vision, Johnsson&Johnsson, Bausch & Lomb med flera.

Olika modeller

De linser som används mest är månadslinserna. De levereras vanligen i 6-pack som räcker i ett halvår. Dessa linser måste rengöras varje dag med en speciell rengöringsvätska och de förvaras i ett särskilt etui när du inte använder dem.

Allt fler kontaktlinsbärare använder endagslinser. Fördelen är att du tar nya kontaktlinser ur förpackningen varje dag och du behöver inte rengöra dem du har använt. Du bara slänger dem. Endagslinser levereras vanligen i förpackningar med 30 eller 90 linser.

Några tillverkare erbjuder även veckolinser. Kontakta din specialist i din Direkt Optik-butik för att få de kontaktlinser som passar dig bäst. Förutom användningsperioden skiljer man även mellan olika typer av kontaktlinser.

Även om du lider av astigmatism eller om du behöver korrigering för lång- eller närsynthet, har du möjlighet att använda linser. Många varumärken innehåller ”toriska” (för astigmatism) och progressiva versioner av de populära kontaktlinserna.

Precis som kroppen behöver dina ögon syre. Därför det är viktigt att dina kontaktlinser släpper igenom syre, och det är också anledningen till att du inte bör använda kontaktlinser konstant. För att förbättra ögonhälsan för dig som använder kontaktlinser och ge dig möjlighet att använda dina linser längre tid och ha det bekvämare, har en ny typ av kontaktlinser nyligen utvecklats: silikonhydrogellinser.

Materialet släpper igenom mer än fyra gånger så mycket syre som vanliga linser och ökar samtidigt bekvämligheten. Det innebär även att du kan använda dessa linser under längre tid per dag och att de ger lindring för dem som får röda eller torra ögon med vanliga linser. Fråga din specialist om dessa bekväma linser i en Direkt Optik-butik nära dig.