Personliga solglasögon

När det gäller solglasögon är det inte bara funktionen som är viktig. Självklart ska solglasögon ge dig det skydd du behöver i starkt solljus, men solglasögon är också en del av din personliga stil och därför är det så klart viktigt med snygga solglasögon. På Direkt Optik i Vasastan Stockholm så har vi ett stort sortiment solglasögon från Polaroid. Oavsett om du behöver slipade solglasögon eller solglasögon utan slipning så hittar du dem hos hos oss.

De polariserade linserna i Polaroids solglasögon är idealiska för att undvika bländning till exempel från vattenblänk eller andra plana ytor.

Hitta din stil bland våra märkesbågar

Ray Ban

Ray ban är världsledande när det kommer till solglasögon och utvecklades tillsammans med det amerikanska flygvapnet redan. Arbetet tillsammans med flygvapnet resulterade i ett par Anti-Glare linser, dessa filtrerar ljuset i vissa våglängder och skapar ett bländskydd.

Ray bans solglasögon är dock mer än bara ett par glasögon åt flygvapnet, de är även en tidlös ikon som visar att ett par solglas kan användas generation efter generation. De har setts i kända klassiska filmer så som Breakfast at Tiffanys med Audrey Hepburn i huvudrollen och Blues Brothers, men ses även på dagens kändisar som Jennifer Aniston mfl. Till och med President Barack Obama bär Ray ban.

Är du ute efter kvalitativa, exklusiva och snygga solglasögon så har du hittat rätt!

American Optical

American Optical är skaparna av de kända pilotglasögonen Original Pilot som är framtagna i samverkan av den amerikanska militären och tillverkade i USA. American Optical är robusta och och består av en lins av slittåligt härdat glas.

Dessa används idag av den amerikanska armén, marinen och flygvapnet. Originalnamnet på Original Pilot är Flight Google 58. Namnet grundar sig i att American Optical 1958 tog fram denna modell av solglasögon till det amerikanska flygvapnet och dessa kom sedan att bli standardglasögonen för alla amerikanska jaktpiloter. Dessa glasögon är även kända för att ha använts av hela besättningen på Apollo 11 och används även i många toppfilmer som Top Gun, Taxi Driver och i serien Mad Men.

American Optical har tillverkat glasögon sedan 1826. Du kan köpa American Optical i Stockholm hos oss på Direkt Optik.

Vi erbjuder även ett stort utbud av andra varumärken så som Morel Lunettes, Calvin Klein, Sunreader, Carrera, Nina Ricci mfl.

Polariserade glasAmerican Optical Stockholm

När ljus träffar en reflekterande yta, till exempel vatten, sand, snö, eller bilar och hus, kan ljuset bli starkt och riskera att blända dig. Då hjälper polariserade glas. Det finns många miljöer där man utsätts för detta. Vid en sjö eller till havs, där solen lyser på vattenytan eller i en bil, där solen reflekteras på instrumentbrädan eller på vägen.

Vanliga, tonade solglas förhindrar inte bländning om de inte är polariserade. Polariseringen blockerar det bländande ljuset. Utomhus är vi bokstavligen omgivna av reflexer och bländande ljus. Med polariserade glas förbättras synen mer än om vi bara skuggar oss mot irriterande bländningar. Färg- och djupseendet förbättras, liksom skärpan och kontrasterna.

Fotografer har känt till detta länge och använder ofta polariserande filter för att få skarpare färger och djupare kontrast i sina bilder. Beroende på vilken färg du väljer på dina polariserade glas, kan färg- och djupseendet förbättras ytterligare.

Välkommen till vår butik!

I vår butik hittar du ett stort sortiment solglasögon. Här kan du också få råd av din optiker när det gäller vilka glas som bäst passar dina behov.