Så hittar du bågarna som passar din stil

Val av bågar är en smaksak, allt beror på din egen stil, personliga preferenser, mode mm. Vi har många enkla tips som kan underlätta jakten på din perfekta bågar. Det du kan tänka på är att matcha bågarna med dina egna färger på hårfärg, hy och ansikte. Vår personal är utbildad att se vad som passar just dig bäst.

Så, vilken färg är du? Om din hårfärg är mörkare, och även din hy, så passar du förmodligen bäst i en glasögonbåge som går åt brunt, kaki eller beiget, alltså jordiga färger, men kan även passa bra i ljusa guldtoner. Har du däremot en ljusare hy och blont, grått eller svart hår så passar en silverfärgad, blå, grå, lila alternativt röd glasögonbåge att passa dig bäst.

 • 3 för 1 på riktigt

  Bara hos Direkt Optik

  optiker stockholm

Olika bågar till olika ansiktsformer

 • Ett fyrkantigt ansikte med markerade käkben, en bred panna och fyrkantig käke kombineras bäst med runda och ovala former som mjukar upp de hårda linjerna.
 • Runda ansikten passar oftast inte med en rund båge. En kontrasterande fyrkantig form gör ansiktet mer avlångt och smalt. Det bästa är att välja en båge som är bred eller något bredare än den bredaste delen av ditt ansikte.
 • Avlånga ansikten som är smala och har samma bredd uppifrån och ner, blir mindre avlånga med en fyrkantig eller rund båge.
 • Diamantformade ansikten med breda käkar och smal panna och haka passar med ovala bågar eller bågar med rundade hörn.
 • Ovala ansikten kan oftast passa i de flesta typer av bågar. För den här ansiktsformen passar t.ex. pilotmodeller riktigt bra.
 • Hjärtformade ansikten med bred panna och smalare haka passar också i pilotmodeller. Det bästa valet för dig är pilotmodellen eller halvbågar.

Tänk på avståndet mellan dina ögon

Något att tänka på när du väljer glasögon är att pupillerna ska hamna i mitten av glasen, vilket betyder att avståndet mellan dina ögon spelar in. Det är alltså så att du bör välja storleken på glasögonen utifrån ditt ansiktes storlek, trots att trenden för tillfället går mot större bågar.

En rekommendation är alltid att ta med någon du litar på som smakråd, självklart kan vår utbildade och erfarna personal hjälpa dig vid köp av dina bågar.

Vill du boka tid för synundersökning? Kontakta oss via mail, telefon eller kom in till vår butik!