Vilket glas föredrar du?

Bifokala glas eller progressiva glas?

När du har bestämt dig för en båge, är det dags att välja rätt glas. Med synundersökningen som utgångspunkt hjälper vår optiker dig att välja de glas som du behöver och som bäst passar dina behov.

  • Enkelslipade glas. När du bara behöver dina glasögon för att se bättre på långt eller kort håll. t.ex. för läsning.
  • Bifokala glas. Bifokala glas är gjorda för att se bra på långt håll men de har ett tydligt område avsett för läsning.
  • Progressiva glas. Är också till för att se bättre både på långt och nära håll, men med gradvisa övergångar mellan styrkorna, så att du har perfekt syn på alla avstånd och i alla riktningar.
  • Slipade solglasögon. För dig som ofta vistas i starkt ljus. De färgade glasen levereras med UV-skydd för dina ögon och kan användas för alla typer av slipning.

Vackra tunna glas

Glas med högt index är något för dig som vill ha lätta och tunnare glas. Dessa glas tillverkas av ett material som bryter ljusstrålarna. I princip har alla nytta av tunnare, lättare glas. Glas med högt index kan bli upp emot 50 procent tunnare än vanliga glas, och oftast blir de då också mycket lättare. Dessa linser är förstås extra användbara för dig som har starka glas, men de kan också göra stor skillnad för utseendet på nästan alla glasögon.
Dessa högindexglas prissätts beroende på hur tunna glas du vill ha. Glasen klassificeras efter sitt brytningsindex. Normala plastglas har ett brytningsindex på 1,50. Plastglas med mellanhögt till högt brytningsindex har mellan 1,53 och 1,74. Glas vars brytningsindex ligger mellan 1,53 och 1,59 är ungefär 20 procent tunnare än vanliga plastlglas, medan de som har ett högt index på 1,74 är ungefär hälften så tjocka.

De vanligaste glastyperna (enkelslipade glas, bifokala, progressiva och fotokromatiska) finns i material som har ett högt index, och vi kommer givetvis att rekommendera det glas just du behöver för din styrka.

Fråga din optiker efter andra typer av glas, exempelvis speciella glas för mörkerseende eller glas för dig som arbetar vid en dator hela dagen.

Ytbehandlingar

Som du kanske märkt finns det idag flertalet olika typer av glas vilket också kommer med olika typer av glasbehandlingar, dessa är till för att underlätta vardagen för dig. Vad är du i behov av? Är antireflexbehandling något för dig? Vill du ha lättar och tunnar glas? Vi erbjuder dig alla möjligheter.

Glas med högsta kvalitet – det intygar Testfakta

Det oberoende företaget Testfakta undersöker regelbundet kvaliteten på olika konsumentprodukter. I maj 2014 presenterades en jämförelse av kvaliteten på glasögonglas från åtta olika kedjor och nätbutiker. Glädjande nog för oss och för dig som köper dina glasögon hos någon av våra optiker fick våra glas toppenbetyg. Bland annat har glasen från Direkt Optik allra högsta optiska kvalitet av samtliga kedjor. Köp glasögon som fått toppbetyg av Testfakta! Vi är jätteglada att Testfakta bedömer att våra glasögon är bra! Läs mer om testet på Testfaktas hemsida.